Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

«Αυτή η νύχτα» με το Δημήτρη Μητροπάνο

«Αυτή η νύχτα» με το Δημήτρη Μητροπάνο
Ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, που ταξίδεψε στα μέρη καταγωγής των καλεσμένων του και στον τόπο του, τα Τρίκαλα και θυμήθηκε χαρακτηριστικές στιγμές του.
Την Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016 στη 01:00 θα μεταδοθεί σε επανάληψη από την ΕΡΤ1 ένα αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο.

Ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, που «αυτή τη νύχτα» επέλεξε τραγούδια του, που αγαπήσαμε και του χάρισαν ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας. Προσκάλεσε κοντά του τους αγαπημένους του ανθρώπους από το χώρο της μουσικής. Βλέπουμε τον Δημήτρη Μητροπάνο με το Θάνο Μικρούτσικο σε κάποια τραγούδια στο πιάνο και με το Δημήτρη Παπαδημητρίου για πρώτη φορά να παρουσιάζουν ένα ανέκδοτο τραγούδι από τη δισκογραφική τους συνεργασία.

Ενώνει τη φωνή του με τον Πασχάλη Τερζή σε ένα αφιέρωμα στον Άκη Πάνου, με την Πόλυ Πάνου σε τραγούδια της που έμειναν ανεξίτηλα στο χρόνο, με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της σύγχρονης σκηνής αλλά και με τον Μπάμπη Τσέρτο σε ένα λαϊκό πάλκο.

Η χορωδία του μουσικού γυμνασίου Παλλήνης μαζί με δημοτικούς σολίστες και την Καίτη Κουλλιά ψάλλουν παραδοσιακά κάλαντα από την Ικαρία.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος ταξίδεψε στα μέρη καταγωγής των καλεσμένων του και στον τόπο του, τα Τρίκαλα και θυμήθηκε χαρακτηριστικές στιγμές του. Με το Θάνο Μικρούτσικο και την Πόλυ Πάνου στην Πάτρα, με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Βόλο, με τον Πασχάλη Τερζή στη Θεσσαλονίκη, με τον Μπάμπη Τσέρτο στη Γορτυνία, με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Πειραιά.



Σκηνοθέτης: Κώστας Καπάκας
Σενάριο: Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Τηλεσκηνοθεσία: Γιάννης Κοτσώνης
Καλλιτεχνική επιμέλεια - Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Κυβέλος
Παραγωγή: FS Production - Συναδινός Φάνης


Πηγή

0 σχόλια: