Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ο Rémi με αφιέρωμα στον Jacques Brel στην Αθηναΐδα

Ο Rémi με αφιέρωμα στον Jacques Brel στην Αθηναΐδα
Ο Rémi παρουσιάζει τον δικό του Brel, αυτόν της δικής του κουλτούρας, της δικής του γενιάς.
Χωρίς «πειράγματα» και χωρίς μουσικές παρεμβάσεις, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, στις 22.30, ο Rémi πλησιάζει αυτόν τον μουσικό πλούτο, γεμάτο στίχους ζωής.

Λίγα μπορούμε εδώ να προσθέσουμε για τον Jacques Brel. «Ne me quitte pas» είναι πια ένας ύμνος στην αγάπη, παγκόσμιος ύμνος, παγκόσμια αγάπη. Ο Rémi πλησιάζει στον κόσμο αυτό της ευαισθησίας και της ανθρώπινης σχέσης, τον κόσμο του Brel, με την απλότητα που ο ίδιος ο Jacques Brel πάντα επεδίωκε. Απλότητα στην έκφραση και την μετάδοση στίχων και μουσικής, με την απόλυτη δύναμη του πνεύματος που μας άφησε κληρονομιά ο Brel.

O Rémi είναι Γάλλος και μένει στην Αθήνα. Αγάπησε το κέντρο της πόλης και έφερε τη δική του μουσική, απλά, χωρίς υπερβολές.

Έτσι θα μπορούσαμε ίσως να πούμε πως αυτή η βραδιά Brel, έχει γνήσια Γαλλικά στοιχεία! Πέραν όμως της «γεωγραφικής σύμπτωσης», ο Rémi με τη δική του προσωπική έκφραση μας τραγουδάει Brel, σαν να ήταν τραγούδια του σήμερα. Με τη δύναμη και την ευαισθησία του δημιουργού, ο Rémi, αφηγείται τον δικό του Brel, έχοντας πλήρη συνείδηση της εποχής μας.



Αθηναΐς Πολυχώρος Πολιτισμού – Καστοριάς 34-36
Κρατήσεις Viva.gr και 2103480080

Είσοδος 12 €
Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στις 21.30


Πηγή

0 σχόλια: