Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Μουσικές παραστάσεις στο «Πέραν», το καφέ αμάν της πόλης (30/10 - 3/11)

Μουσικές παραστάσεις στο «Πέραν», το καφέ αμάν της πόλης (30/10 - 3/11)
(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) Όλες οι εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες.
Το «Πέραν» στη Νέα Χαλκηδόνα, μια περιοχή που έχει διατηρήσει τις μνήμες και τις γεύσεις της προσφυγικής γειτονιάς, έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια στη συνείδηση των καλοφαγάδων ως ένας από τους «ναούς» της πολίτικης κουζίνας.

Όμως, η παράδοση της Ελλάδας και της Ανατολής θέλει τη γαστρονομία να συνδυάζεται με όλες τις αισθήσεις, συνοδεύοντάς την με τραγούδι, μουσική, χορό και καλή παρέα στην τελετουργία του παραδοσιακού γλεντιού.

Το πρόγραμμα των μουσικών παραστάσεων του Πέραν για τις επόμενες ημέρες:


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις 23.00 - Σόλων Λέκκας & Κατερίνα Τσιρίδου «Κατά Μάρκον…»
Ο Σόλων Λέκκας, παρέα με την Κατερίνα Τσιρίδου, σε ένα ρεμπέτικο πρόγραμμα, που «ευαγγελίζεται» τον Μάρκο Βαμβακάρη, μέσω του οποίου επιβεβαιώνεται ότι το ρεμπέτικο αποτελεί οργανική και αδιάσπαστη συνέχεια της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Ο Μάρκος μπορεί να θεωρηθεί «γέφυρα» ανάμεσα στο σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι. Έτσι, οι ερμηνείες τους, αυθεντικές και άμεσες, αποτελούν δέσμευση για να διατηρηθεί ανόθευτος ο διαχρονικός παραδοσιακός μας πλούτος. Μαζί τους ο Σπύρος Γκούμας στο μπουζούκι και το τραγούδι, ο Δημήτρης Γκίνης στο ακορντεόν και ο Νίκος Πρωτόπαπας στην κιθάρα και το τραγούδι.

Είσοδος: 5 ευρώ/άτομο. 

Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 23.00 - Χρίστος Τσιαμούλης & Haig Yazdjian «Ανατολικά…»
Ένα πλούσιο μουσικό οδοιπορικό με κοινό παρονομαστή την Ανατολή, από το πιο δυτικό της άκρο, τη Μικρασία, μέχρι τα βάθη της. Τέσσερις δεξιοτέχνες μουσικοί, ο Χρίστος Τσιαμούλης (ούτι-φωνή), ο Haig Yazdjian (ούτι-φωνή), ο Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά) και ο Χάρης Λαμπράκης (νέυ), συμπράττουν για να αφηγηθούν με ένα μοναδικό τρόπο μια μουσική ιστορία στο χρόνο.

Είσοδος: 5 ευρώ/άτομο.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 15.00 - Σόλων Λέκκας & Μάνος Κουτσαγγελίδης «Αμάν, αμάν, αμανέ…»
Ο Σόλων Λέκκας συναντά τον Μάνο Κουτσαγγελίδη. Μαζί τους ο Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί και ο Κώστας Σιδερής στο λαούτο. Ο σπουδαίος αμανετζής από τη Μυτιλήνη, «θέλει να τραγουδά αυτά τα τραγούδια τα μικρασιάτικα, τα παλιά». Είναι ερασιτέχνης, επειδή ακριβώς αγαπά πραγματικά την τέχνη που υπηρετεί. Είναι αυτοδίδακτος, γιατί «ο αμανές δε διδάσκεται, τον έχεις μέσα σου». Είναι αυθεντικός. Η ιδιαιτερότητα της φωνής του, το εύρος της και το συναίσθημα που την πλημμυρίζει συγκινούν ακόμη και εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί τόσο με το παραδοσιακό τραγούδι. Η απλότητα και η αμεσότητά του κερδίζουν ακόμα και το πιο δύσκολο κοινό.

Είσοδος: 5 ευρώ/άτομο. 

Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 22.30 - «Σμύρνη, Πόλη και Περαίας»
Βραδιά αφιερωμένη στο ποικίλο μουσικό ύφος της Σμύρνης και της Πόλης, με κυρίως στοιχείο της τον αυτοσχεδιασμό φωνής (μανέδες) και οργάνων (ταξίμια). Από τις αρχέγονες μέχρι τις μεταγενέστερες προπολεμικές μελωδίες, ανωνύμων ή επωνύμων συνθετών,  παρουσιάζεται μία ενδεικτική επιλογή τραγουδιών προσανατολισμένη στο ρεπερτόριο που επί σειρά ετών ερμηνεύει μοναδικά Γιάννης Νιάρχος. Μαζί του ο Κλέαρχος Κορκόβελος στο κύμβαλο, ο Γιάννης Ζαρίας στο βιολί και ο Χρήστος Αγγελόπουλος στο ακορντεόν και το πολίτικο λαούτο.

Είσοδος: 3 ευρώ/άτομο.



Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896


Πηγή

0 σχόλια: