Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

1002 Νύχτες - Οι Κυριακές του Νοέμβρη έχουν ήχο κρητικό!

1002 Νύχτες - Οι Κυριακές του Νοέμβρη έχουν ήχο κρητικό!
Η μουσική σκηνή στην καρδιά της Αθήνας εγκαινιάζει έναν κύκλο εμφανίσεων γνωστών καλλιτεχνών, που μας ταξιδεύουν στα Κρητικά μονοπάτια της παράδοσης και του έντεχνου.
Η μουσική σκηνή «Xίλιες και Δύο Νύχτες» εγκαινιάζει φέτος το χειμώνα μία σειρά εμφανίσεων από διάφορους καλλιτέχνες, που θα μας ταξιδεύουν σε μονοπάτια Κρητικά, έντεχνα και παραδοσιακά, δίνοντας έτσι ένα διαφορετικό χρώμα στις Κυριακές, για το κοινό που αγαπάει την Κρητική παραδοσιακή μουσική και ακολουθεί τα σύγχρονα βήματά της.

Η λύρα, το λαούτο, το μαντολίνο και οι μελωδίες της Κρήτης που κρατά τη μουσική της παράδοση ζωντανή από γενιά σε γενιά, έρχονται να ζωντανέψουν στις 1002 Νύχτες.

Οι προγραμματισμένες μέχρι στιγμής εμφανίσεις έχουν ως εξής:

Την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου θα εμφανιστούν ο Αντώνης και ο Μανώλης Χαριτάκης, τα αδέλφια που με τη λύρα και το μαντολίνο τους θα φέρουν την Κρήτη στη σκηνή, με μελωδίες και ρυθμούς από τον πλούτο της κρητικής παράδοσης, αλλά και με έντεχνες διασκευές κομματιών που έχουν αφήσει εποχή. Μαζί τους στο λαούτο ο Γιώργης Σκουλάς.

Την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου διασκεδάζουμε στους ήχους της παραδοσιακής κρητικής μουσικής με τους Μελαμπιανούς καλλιτέχνες, Γιώργο Τυροκομάκη στη λύρα και Αλέξη Τυροκομάκη στο λαούτο. Μαζί τους ο Δημήτρης Κουράσης στο νταούλι.

Την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου έρχεται από την Κρήτη ο Νεκτάριος Κλωστράκης, από τους καλύτερους δεξιοτέχνες στη λύρα, έχοντας ήδη σημαντική πορεία στη δισκογραφία και με πολλές γνωστές συνεργασίες στο χώρο. Ο Κλωστράκης θα εμφανιστεί μαζί με τον Νίκο Βρουλάκη στο λαούτο και τον Χάρη Φυτράκη στην κιθάρα.



Ώρα έναρξης 22:00 – Είσοδος €5

Τηλέφωνο: 2103317293
Καραϊσκάκη 10, Αθήνα 


Πηγή

0 σχόλια: