Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

«Ο γιος του Σάουλ» στους ελληνικούς κινηματογράφους

«Ο γιος του Σάουλ» στους ελληνικούς κινηματογράφους
(TRAILER & PHOTOS) Η πολυβραβευμένη συγκλονιστική ταινία για το στρατόπεδο του Άουσβιτς και το Ολοκαύτωμα
«Ο γιος του Σάουλ», η ταινία- ντεμπούτο του Ούγγρου Λάζλο Νέμες που έλαμψε στις Κάννες έρχεται από τις 12 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους.

«Ο γιος του Σάουλ»


Γυρισμένος με την κάμερα στο χέρι «Ο γιος του Σάουλ» κατέκτησε το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής των Καννών και το Βραβείο Fipresci.

Η ταινία ξεκινάει στο Άουσβιτς όπου επίλεκτοι Εβραίοι κρατούμενοι, οι Sonderkommandos, έχουν την ευθύνη της εκτέλεσης των νέων που έρχονται καθημερινά. Οδηγούν άντρες, γυναίκες και παιδιά σε μεγάλες αίθουσες, τους βοηθούν να βγάλουν τα ρούχα τους, τους καθησυχάζουν, τους προτρέπουν να βιαστούν. Έπειτα τους βάζουν στο θάλαμο αερίων, σπρώχνοντας για να χωρέσουν όσο γίνεται περισσότερους, σφραγίζουν τις πόρτες και τους σκοτώνουν. Η δουλειά τους δεν τελειώνει εκεί. Βγάζουν στοιβαγμένα τα πτώματα, τα καίνε, πετούν τις στάχτες στο ποτάμι, καθαρίζουν με βούρτσες τον θάλαμο κι όλα είναι έτοιμα για την επόμενη παρτίδα…

Όμως τους αντιλαμβάνεται ο Σάουλ που νομίζοντας πως ένα μικρό νεκρό αγοράκι είναι ο γιος του, θα κάνει τα πάντα για να ταφεί κρυφά από τους Ναζί με την ευλογία ενός ραβίνου.

Ο Σάουλ επιζητά να αποδώσει στον θάνατο του μικρού παιδιού, την αξιοπρέπεια που δεν του χάρισε στη ζωή...
Πηγή

0 σχόλια: