Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Μαυρίκιος Μαυρικίου - Μάγεψε το κοινό του, με το "Ταξίδι στο συναίσθημα"


Κατάμεστος ο Πολυχώρος +αίσθημα στην οδό Αθηνάς 30 στο Μοναστηράκι υποδέχτηκε τον νέο και πολλά υποσχόμενο Μαυρίκιο Μαυρικίου που μόλις στα 25 του χρόνια έχει καταφέρει τόσα πολλά.

Έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ερμηνευτής κορυφαίων συνθετών μετά από συνεργασίες του με συνθέτες μύθους της Ελλάδας αλλά και με σπουδαίους ερμηνευτές. Επίσης, έχει αποδείξει ήδη πόσο "εύκολα" μπορεί να ισορροπεί ανάμεσα στον ρόλο του ερμηνευτή, του πιανίστα, του ενορχηστρωτή ακόμα και του μαέστρου.

Ο Μαυρίκιος έκατσε στο πιάνο και τόλμησε να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα διάρκειας 2 ωρών χωρίς μικρόφωνα και ηχεία! Ένα πρόγραμμα "ταξίδι στο συναίσθημα". Μελωδίες και στίχοι κορυφαίων δημιουργών όπως Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Πλέσσα, Σπανού, Ξαρχάκου και άλλων πλημμύρισαν την αίθουσα προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού ταυτόχρονα.



Συγκίνησε επίσης το στιγμιότυπο που ο Μαυρίκιος έπιασε αγκαλιά το ακορντεόν του και ερμήνευσε και με αυτό παλιά βαλς όπως το "Πόσο λυπάμαι" κ.α. προκαλώντας δάκρια νοσταλγίας και συναισθηματικής φόρτισης.



Μαζί του στο φλάουτο η εξαιρετική σολίστ Κωνσταντίνα Ρούσσου που άφησε της καλύτερες εντυπώσεις και ο σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς σε ρόλο guest. Την σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς υπέγραψε ο Στέλιος Καλαθάς που διάνθισε το πρόγραμμα με επιλογές ποιημάτων και κινησιολογικά ευρήματα που εκτέλεσε ο ίδιος ο Μαυρίκιος.



Ο Μαυρίκιος ευχαρίστησε με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook τους συντελεστές της παράστασης αλλά και τους συνεπιβάτες του στο ταξίδι των συναισθημάτων και ανακοίνωσε ότι η βραδιά θα επαναληφθεί με ανανεωμένο ρεπερτόριο το Σάββατο 16 Απριλίου. 
Πηγή

0 σχόλια: