Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Μουσικός Νοέμβριος στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Μουσικός Νοέμβριος στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Ο Νοέμβριος έρχεται πιο μουσικός από ποτέ στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων για όλο τον μήνα.

 

Στέλλα Παπαλάµπρου & Δηµήτρης Κεραµιδάκης

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, 21.00

 

Ο Νοέμβρης μπαίνει δυναμικά στο café του Νομισματικού Μουσείου με ένα ένα εξαιρετικό ντουέτο μουσικών φαινομένων. Την Στέλλα Παπαλάμπρου και τον Δημήτρη Κεραμιδάκη. Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου θα ακούσουμε πρωτότυπα και διασκευασμένα ακούσματα μέσα από μια δυαδική διάδραση και αυτοσχεδιασμό. Θα ζήσουμε ένα πολυμορφικό μουσικό παιχνίδι σε διαχρονικά styles, εκεί που διασταυρώνεται η jazz με το κλασικό τραγούδι, την pop και τη δημοτική παράδοση των χωρών του πλανήτη μας. Ένας διάλογος δεξιοτεχνίας από το απρόβλεπτο ντουέτο, που επιχειρεί να καταθέσει την αλήθεια της μουσικής που κατοικεί εντός μας άνευ συνόρων.

 

Παίζουν οι:

Στέλλα Παπαλάμπρου | φωνή

Δηµήτρης Κεραµιδάκης | πιάνο

 

nomismatiko mouseio noemvrios mousikos 2017 2

 

«Όλα της μουσικής τα αρώματα...επί σκηνής»

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, 21.00

 

Η τραγουδίστρια, ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής, «Στης Μουσικής Τα Αρώματα» της ΕΡΤopen, Θέλμα Καραγιάννη και οι συνεργάτες της τραγουδάνε όλα τα αγαπημένα, χωρίς σύνορα και νόρμες. Τραγούδια, «πειραγμένα» από μια κιθάρα κι ένα βιολοντσέλο, από διάφορα μέρη του κόσμου αλλά και με έντονο άρωμα Ελλάδας όπως και από την προσωπική δισκογραφία της Θέλμας γλιστρώντας μπρος - πίσω στο χρόνο, σε μια υπέροχη μουσική γιορτή! Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου. Save the date!

 

Παίζουν οι:

Θέλμα Καραγιάννη | τραγούδι

Αλέξανδρος Καραμπίλας | κιθάρα (μπουζούκι)

Σταύρος Παργινός | βιολοντσέλο (μαντολίνο)

Επιμέλεια προγράμματος | Θέλμα Καραγιάννη

Μουσική επιμέλεια | Αρετή Κοκκίνου

 

 

Organsmic «Movies & Jazz»

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, 21.00

 

Το διμελές μουσικό σχήμα Organsmic - ο Γιώργος Κοντοπρίας στο πιάνο και η Αγγελική Κοντοπούλου στο μικρόφωνο - αγαπά πολύ τη μουσική του κινηματογράφου όπως και την τζαζ και έτσι καταφέρνει να συνδυάσει αυτά τα δύο είδη με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο. Η βραδιά με τίτλο «Movies and Jazz» θα είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ musical/soundtracks από ταινίες και της jazz από την αρχή του περασμένου αιώνα έως και σήμερα. Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, έργα των George Gershwin, Harold Arlen, Harry Warren, Turner Layton, Billy Strayhorn, Jerome Kern και Irving Berlin.

 

Παίζουν οι:

Γιώργος Κοντοπρίας | πιάνο

Αγγελική Κοντοπούλου | φωνή

 

nomismatiko mouseio noemvrios mousikos 2017 3

 

Eos music group“No Borders”

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, 21.00

 

Με αφορμή το ομότιτλο μουσικό θέμα, Νo borders απο το άλμπουμ «Μusica Μecanica», οι Eos - Γιώργος Κατσάνος και Τάσος Φωτίου - περιηγούνται σε ενα τοπίο χωρίς σύνορα, χωρίς γραμμές και χωρίς μέτρο, ακροβατούν ανάμεσα στο άλλοτε και στο τώρα, καταδύονται στην άβυσσο του ασυνείδητου, συνδιαλέγονται με το ρυθμό και τη μελωδία, μένουν ακίνητοι ανάμεσα στο θόρυβο και τη σιωπή. Ο Γιώργος Κατσάνος και ο Τάσος Φωτίου, δεξιοτέχνες και πειραματικοί, συνθέτουν το οργανικό ντουέτο “Eos”. Η βαθιά φιλία και η μακρόχρονη σχέση που τους ενώνει αποτυπώνεται σε ένα μεστό ήχο, πλούσιο σε συναισθήματα και γεμάτο ειλικρίνεια χωρίς να χάνει σε αυθορμητισμό και παιδικότητα.

 

Παίζουν οι:

Γιώργος Κατσάνος | πιάνο

Τάσος Φωτίου | σαξόφωνο

 

 nomismatiko mouseio noemvrios mousikos 2017 4

 

Broken Fingers

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, 21.00

 

Οι Broken Fingers έρχονται στο café του Νομισματικού Μουσείου για να να παρουσιάσουν ανέκδοτο υλικό καθώς και συνθέσεις από το πρώτο τους CD, “Cyclothymia”. Με ρεπερτόριο βασισμένο σε συνθέσεις του κιθαρίστα Γιώργου Δασκαλάκη, οι έντονες αυτοσχεδιαστικές στιγμές τους αντλούν στοιχεία από την παραδοσιακή και τη μοντέρνα τζαζ ενώ ο πειραματισμός και οι ποικίλες επιρροές συντελούν στη μουσική προσέγγιση του σχήματος.

 

Παίζουν οι:

Γιώργος Δασκαλάκης | κιθάρα - συνθέσεις

Κώστας Πατσιώτης | κοντραμπάσο

Χρήστος Κωνσταντινίδης | τύμπανα

 

Πηγή

0 σχόλια: